Πάρε ποδήλατο με το κινητό

To σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Γλυφάδας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί τόσο από συνδρομητές όσο και από περιστασιακούς χρήστες, κατόχους πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας μέσω της χρήσης κινητού τηλεφώνου. 

Η παραλαβή ενός κοινόχρηστου ποδηλάτου του Δήμου Γλυφάδας με τη χρήση κινητού τηλεφώνου, γίνεται με εύκολο και γρήγορο τρόπο. Μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου με 2 τρόπους:

  1. Είτε μπαίνοντας στο MY ACCOUNT, όπου θα χρειστεί να χρησιμοποιήσεις τη χρεωστική ή την πιστωτική σου κάρτα για να αποκτήσεις χρόνο χρήσης.
  2. Είτε κάνοντας εγγραφή στο κιόσκι που βρίσκεται στους 2 σταθμούς, επιλέγοντας "Πάρε ποδήλατο με το κινητό σου" στην αρχική οθόνη, ακολουθώντας τις οδηγίες.

Στην συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

  1. Επίλεξε το ποδήλατο που θέλεις και πάτα το κουμπί της κλειδαριάς που είναι κλειδωμένο
  2. Στείλε μήνυμα "ΒΙΚΕ {αριθμός κλειδαριάς}" με SMS στο 54045 (χρέωση 0,25€+ ΦΠΑ)
  3. Περίμενε μέχρι το σύστημα να ξεκλειδώσει το ποδήλατο σου
  4. Έίσαι έτοιμος. Βγάλε το ποδήλατο από την κλειδαριά σπρώχνοντας ελαφρά προς τα έξω

Για οποιαδήποτε βοήθεια στην χρήση του συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Γλυφάδας μπορείτε να επικοινωνείτε με το κέντρο υποστήριξης της υπηρεσίας, στο τηλέφωνο 210 3004441.

Η επιστροφή ενός κοινόχρηστου ποδηλάτου, γίνεται με ακόμη πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο :

  1. Επιλέγεις μια κενή θέση στις βάσεις πρόσδεσης.
  2. Πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά της θέσης πρόσδεσης που επέλεξες και τοποθετείς το ποδήλατο στην κλειδαριά. Η ταυτότητα του κοινόχρηστου ποδηλάτου αναγνωρίζεται αυτόματα και η κλειδαριά ασφαλίζει, εκπέμποντας χαρακτηριστικό ήχο.
  3. Επιλέγοντας το κατάλληλο πλήκτρο (YES/ΝΑΙ – NO/ΟΧΙ) δηλώνεις αν το κοινόχρηστο ποδήλατο που επέστρεψες είναι σε καλή κατάσταση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Βεβαιώσου ότι το κοινόχρηστο ποδήλατο έχει αναγνωριστεί από το σύστημα και ασφαλιστεί στη θέση πρόσδεσης. Εάν για κάποιο λόγο το ποδήλατο δεν αναγνωρισθεί από το σύστημα, η κλειδαριά μετά από μερικά δευτερόλεπτα ανοίγει, το ποδήλατο δεν είναι πλέον ασφαλισμένο και παραμένει χρεωμένο σε σένα.

receive code2  receive code3  receive code4